torsdag 4 februari 2010

SVT om sociala medier

Har nyss kommit fram till ett mer eller mindre insnöat kontor efter att ha varit med i SVT morgonsoffa och diskuterat sociala medier, politik och valrörelse. Bör gå att se på SVT Play nu.


Förutom det grundläggande problemet att morgonsoffor inträffar just på morgonen så tror jag att jag och Karin Pettersson från socialdemokraterna lyckades föra ett hyggligt begripligt samtal kring vilken roll sociala medier kan spela i den kommande valrörelsen. Det finns en stor nyfikenhet på detta - inte minst efter det amerikanska valet - och det är väl i grunden bra. Jag tror att nätet på sikt revolutionerar politikens villkor och ställer stora krav på kulturförändringar i klassiska partistrukturer (där har Piratpartiet det lättare eftersom de är födda på nätet). Sen får vi väl se vilken roll det spelar just i höstens val - att det spelar en roll är dock självklart.

Men - och jag tror det framgick imorse - det viktigaste är dock att vi har rätt politiska budskap som adresserar samhällsproblemen och förtroendevalda som kan bära just väljarnas förtroende. Då kan nya kanaler och ny teknik hjälpa till att bygga fler relationer och skapa nätverk mellan aktiva i olika delar av landet.

Inga kommentarer: