torsdag 4 februari 2010

Ohlys vinstska ingen annan få möjlighet till

Lars Ohly har hamnat i media efter en lägenhetsaffär där han tjänat 600 000 kronor. Till Expressen säger Ohly att han inte gillarsin stora vinst och att "Det är inte klokt, en otäck utveckling. Jag vet ju att det finns lägenheter som står tomma i dag av det enda skälet att ägarna väntar in rätt läge att sälja"

I grunden tycker jag att Ohly har rätt att göra vilka lägenhetsaffärer han vill och det är väl bara att gratulera till en god affär den här gången. Även politiker har rätt till en privatekonomi och rätt att fatta privata ekonomiska beslut som passar dem själva och familjen.

Men visst har Per Gudmundson på SvD en poäng i sin bloggtext när han skriver att: "Tanken att sälja lägenheten till inköpspriset – eller rentav under detta – verkar dock inte ha fallit Ohly in. Det hade ju varit fullt möjligt. Inte hade det bara tillfredsställt Ohlys påstådda privatmoraliska grubblerier, det hade dessutom påverkat marknadsutvecklingen nedåt såsom Ohly vill, om än i låg grad. Men nej, Ohly vill både ha vinsten, och möjligheten att klaga.Andra vill han dock inte ge den rätten. Hans politik syftar uttalat till att minska möjligheten att sälja sin bostad med vinst. Detta kommenterar han i Expressen:– Skulle det vara så att vi får en situation där bostadsrättsinnehavarna bara får ut det de lagt ut så tycker inte jag att det är någon katastrof, hehehe.Notera skrattet på slutet. Det kommer från en man som just dragit in mer än en halv miljon kronor."

Att han själv tycker det är "otäckt" att han gjort en stor vinst ska drabba andra som inte ska få samma möjlighet att göra det som han själv just gjort.

2 kommentarer:

David S F sa...

Han är socialist, inte Franciskaner-munk. Det är bra att det går materiellt bra för någon med sjyssta värderingar.

Andreas sa...

Lars Ohly är en pajazzo med dubbelmoral:

- dotter i friskola
- bor i bostadsrätt innerstaden
- kapitalvinster
- hyrde tidigare andrahandslgh av privatperson, efter hyrestiden anmälde Ohly privatperson för överhyra, herregud, vilken lågmoralisk människa Ohly är!

Kan någon tro på denna skenheliga människa?
---

se citat nedan:

#2. Om privatsjukhus kan Du läsa i dagens tidningar och går Du in på nätet kan Du läsa om dotterns friskola. När det gäller klippen i bostadsdjungeln finns det en hel del att berätta. Först och främst naturligtvis om hans bastanta motstånd mot bostadsrätter och hans ständiga tal om hyresrättens överlägsenhet. Själv bor han i en bostadsrätt på söder i Stockholm som han skaffat sig genom att han och hans sambo gjorde ett klipp när man sålde sina tidigare två bostadsrätter. Men innan det hyrde Lars Ohly en möblerade 2,5-rummaren i andra hand (bostadsrätt) från den 1 april 2001 till och med april 2002. För 12,5 månader betalade han 92 500 kronor. Det blir 7 400 kronor i månaden. Det anmälde han till till hyresnämnden (efter hyrestiden utgång givetvis) där han skrev att han tyckte att 3 500 kronor i månaden är en rimlig hyra. Han vill därför ha tillbaka sammanlagt 52 000 kronor från uthyraren. "En maktmänniska" ansåg lägenhetsinnehavaren, som var en låginkomsttagare. Han sa till Aftonbladet "Det här visar att Lars Ohly är en girig maktmänniska som alltid ska försöka bli gynnad, säger 38-åringen". Varför ska just han få hyra en möblerad lägenhet i centrala Stockholm för bara 3 500 kronor?" Men Ohly var kallsinning och sa "Hyran han tog ut var oskälig och därför anmälde jag detta till hyresnämnden. Avgiften till bostadsrättsföreningen låg på strax under 3 000 kronor i månaden och det jag skall betala. Räntor och amorteringar hör inte hit". Tjusig kille med andra ord.