onsdag 3 februari 2010

Förtroendevalda måste hitta sitt eget sätt på nätet

Idag är jag citerad kort i Svenska Dagbladet angående sociala medier. Citatet är korrekt men lite kort - min poäng är att som förtroendevald eller kandidat så måste man hitta sitt eget sätt att möta väljarna. Där kan sociala medier och nätet vara utmärkt. Se på Kent Persson i Örebro eller på Sofia Arkelsten från Stockholm som bloggar. Beatrice Ask är kanske ett av de statsråd som är mest aktiva på Facebook och Tobias Billström finns på Twitter. Men - och detta är en viktig poäng - man ska göra det man är bekväm med och hitta kanaler som fungerar för det egna arbetet. En del trivs med bloggande, andra med Facebook eller Twitter. En del trivs inte alls med nätet utan vill hellre knacka dörr, ha individuella möten eller göra verksamhetsbesök. Fine. Det finns inga rätt eller fel utan måste bygga på det egna engagemanget för relationer med väljarna vilket kan skilja mellan olika individer.

5 kommentarer:

Mary sa...

Det hade väl inte varit helt fel att nämna mig i det här sammanhanget? Som nu faktiskt har en blogg som är rankad första plats bland moderater i den politiska delen av bloggosfären. Jag lever som politiker bland de social medierna. Även om jag nu bara är på gräsrotsnivå så har det stor betydlse för moderaternas samlade bild av internet närvaro trots allt. Om jag ödmjukt få påpeka ;-).

Pär Henriksson sa...

Absolut, jag ska nämna dig nästa gång!

Mary sa...

Gulligt Pär. Jag blev så väldigt glad över Carl Bildt hedersomnämndade igår på Stora Bloggpriset. För han är så himla bra.

Mary sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fia sa...

Åh, tack! Fint att få vara gott exempel ju. :) Och du är ju själv en Twitterguru!