tisdag 2 mars 2010

Sahlin fick ge sig för Ohly

Mona Sahlin har idag fått ge sig för Lars Ohly och vänsterpartiet. Gemensamt lovar nu oppositionen att avskaffa RUT-avdraget som gynnat en växande tjänstesektor. Det är bra att det blir en tydlig konflikt kring denna fråga och något som vi gärna välkomnar. Det finns ett brett stöd för RUT-reformen även bland Sahlins sympatisörer.

Almega som nyligen gjort en undersökning konstaterar att "Samtidigt som branschen fortsätter att redovisa positiva resultat uppvisar allmänheten ett massivt stöd för skattereduktionen för hushållsnära tjänster. Hela 78 procent tycker reduktionen är positiv. De borgerliga partiernas väljare är generellt mer positiva men även bland oppositionens väljare säger sig 70 procent vara positiva. Oppositionen vill ta bort reduktionen vid ett eventuellt regeringsskifte, en åtgärd som strider mot väljarnas åsikter."

Det är något märkligt att Sahlin nu är emot RUT (som framförallt gynnar en bransch där många kvinnor jobbar) men i alla fall tillfälligt är för ROT (som gynnar en bransch där många män jobbar). Men samarbetet med vänsterpartiet har ju ett pris och rimligen måste Sahlin kalkylera med att det var värt att betala detta pris för att hålla Ohly lugn.

Inga kommentarer: