tisdag 9 mars 2010

Alliansfritt Sverige gör sig dummare än vad de är

Idag har Alliansfritt Sverige publicerat ett inlägg som är försåtligt formulerat och som mest bevisar att den 19 september rycker allt närmare. De hävdar att de har "inventerat" och funnit att jag "rekommenderar" en specifik bloggare. Jag fattar att de vill ta snabba politiska poänger men de har i grunden fel och det förvånar mig att de inte förstår hur nätet fungerar.


Jag står för och tar ansvar för vad jag själv skriver. Jag är samtidigt generös med länkningar, både i denna blogg och på Twitter och Facebook om jag tycker någon skriver något som är läsvärt. Att jag tycker att något är läsvärt innebär inte att jag håller med vare sig om det specifika inlägget/artikeln och än mindre att jag tagit ställning till hela webbplatsen/bloggen. Jag länkar rätt ofta till artiklar som jag inte håller med om och jag har blogglänkat till t ex Ali Esbati, Politikerbloggen och Jonas Morian. I länklistan till vänster här återfinns America Vera Zavala. Det innebär inte att jag har blivit kommunist, socialdemokrat eller gillar alla artiklar på Politikerbloggen. För mig är det så som web 2.0 ska fungera - annars försvinner ju dynamiken och det flöde som gör att just sociala medier är så intressanta. Om jag bara skulle länka till kvalitetsgranskade och partitrogna webbplatser så skulle det inte bara vara tråkigt, det skulle i grunden vara rätt meningslöst och knappast bidra till en bredare diskussion på nätet.

För att gå offline i ett försök att vara pedagogisk- jag brukar rekommendera Noam Chomskys böcker till folk för trots att han i mina ögon är lite halvknäpp i många frågor så är en del av det han skriver intressant och är värt att läsa. Brukar också rekommendera Henry Kissingers bok "Diplomacy" för en intressant inblick i amerikansk utrikespolitik under efterkrigstiden. Det innebär inte att jag delar hans syn på amerikansk utrikespolitik eller tycker att han gjorde rätt som nationell säkerhetsrådgivare och utrikesminister.

Jag tror på öppenhet, diskussion och att man inte försöker pådyvla andra åsikter än dem som de själva ger uttryck för. Det tror jag i grunden att Alliansfritt Sverige (som vi har vi varit öppna emot och bjudit in att sitta i vårt pressrum vid våra aktiviteter) också gör. Just nu gör de sig bara dummare än vad de egentligen är.

1 kommentar:

Leif Ekstedt sa...

Jag har full förståelse för ditt sätt att tackla frågorna. Berd information är väl så viktigt.
Själv är jag Moderat och har så varit sedan början av 50-talet.
Man måste lyssna på alla och begära raka besked i ärendet det gäller. Som liten gnällmåns har jag naturligtvis synpunkter på vår egen politik - men endast för att
föra den i önskad riktning. Ibland har jag fel och får fylligare info. I andra fall får jag medhåll.

Men en mycket pedagogisk lärare som undervisade på Gimo Herrgård hade nog kärnan till framgång i valarbetet,
Han skrev på den gröna tavlan som vi kalla svarta de tre punkter som
han ansåg vara det bästa för ett lyckosamt val nämligen PÄNGAR, PÄNGAR och PÄNGAR. En blyg viol påpekade frågande "mendet stavas väl inte med Ä". Pedagogen svarade "Nej Du har alldeles rätt -Men NI KOMMER INTE ATT GLÖMMA DEN TESEN SÅ LÄNGE NI LEVER"! Det var 55 år sedan.