fredag 13 juli 2007

Borg dominerade i Almedalen

I sitt tal i Almedalen inför närmare 2000 personer talade Anders självklart om hur han såg på svensk ekonomi men också om hur viktigt det är att som finansminister ta det långsiktiga ansvaret för en god ekonomiska utveckling. Anders lyfte fram frihet och samhörighet som viktiga värden som både byggt Sverige men som också bör vara grundläggande värderingar för framtidens politik.



Vi är mycket nöjda med Almedalen för egen del. Vår ekonomiska seminarium i stora hörsalen på det utmärkta kongresscentret Wisby Strand blev nästan fullsatt (drygt 300 personer) och vi fick en bra diskussion där Anders inledde och sedan modererade. Att det går bra för Sverige och att jobben nu kommer råder det ingen tvekan om. Samtidigt ser vi hur grupper som invandrare, äldre och unga fortfarande har svårt att få fäste på arbetsmarknaden.
Välkvalificerade forskare fick ge sina perspektiv och sedan
diskuterade Anders med statsrådskollegerna Maria Larsson och Nyamko Sabuni samt SIFs ordförande Mari-Ann Krantz om vad regeringen kan göra mer. I dagens DN finns en längre intervju med Anders.

Inga kommentarer: