tisdag 17 april 2012

Tillbaka på nätet

Tänkte återstarta den här bloggen efter att den varit vilande sedan jag slutade som kommunikationschef på moderaterna. Har varit rätt skönt att ta en paus.

Nu har jag tänkt skriva om den givna blandningen kommunikation, löpning och kultur. Det är nämligen det som fyller mitt liv mestadels. Så det blir en del reflektioner kring kommunikation och opinionsbildning, ett och annat inlägg om löpning (även om jag för tillfället är skadad) och bra boktips.

För att börja med boktipsen så vill jag gärna tipsa om Mike Allen och Evan Thomas (från Politico) som gett ut två stycken e-böcker om den republikanska primärvalrörelsen. The Right Fights Back och Inside the Circus.

Båda böckerna – som finns att köpa på iTunes bl a – är bra sammanfattningar av hur den republikanska primärvalrörelsen har utvecklats. Det är lite som jättelånga Fokus-texter om man ska översätta dem till en svensk kontext. Inte alltid så djupt och välanalyserat men de fångar dagsaktuella skeenden och sätter dem i ett lite längre perspektiv än bara den dagliga rapporteringen. Klart läsvärda.

Förhoppningsvis gör någon – kanske Fokus? – något liknande projekt inför den svenska valrörelsen 2014. Snabbt producerade e-böcker som fångar samtiden och sätter skeenden i sammanhang.

1 kommentar:

Jonas Morian sa...

Roligt! Välkommen tillbaks.