söndag 9 mars 2008

Väl genomförd rikskonferens

Vår kommunala rikskonferens i Göteborg gick alldeles utmärkt. 2000 personer fick plats och jag måste säga att mäss- och hotellpersonalen i Göteborg verkligen är strålande på vad de gör. Logistiken kring 2000 personer som ska äta (och helst samtidigt), teknik som ska fungera och problem som ska lösas är inte alldeles enkel. Men allt fungerade utan märkbara problem.

(Pressträff på Burgårdens gymnasium med Per Schlingmann och Fredrik Reinfeldt. I bakgrunden Politikerbloggens Daniel Alsén)

Jag är också mycket nöjd med mediebilden och vi fick det fokus på välfärden som vi önskade.  
I torsdag smygstartade vi konferensen med ett välfärdsbesök på Burgårdens gymnasium som ligger alldeles vid mässan. Fredrik och Schlingmann träffade gymnasieelever och presenterade vår satsning "Välkommen till verkligheten" som innebär att vi ska göra 3000 besök i välfärdsverksamheter från nu fram till mars 2010. Det är en mycket stor satsning som kommer att innebära en kulturförändring inom moderaterna när det gäller perspektiv och förhållningssätt till välfärdsverksamheter. 
(Partistyrelsen hade möte under kommunala rikskonferensen)
På fredagen talade Schlingmann och på lördagen Fredrik. Båda lyfte fram välfärdsfrågorna i sina tal och hur skillnaderna i svensk politik står mellan en tydlig allians och en splittrad vänsteropposition. På samma sätt som vi gjort jobb och ekonomi till styrkepositioner för moderaterna ska vi nu närma oss välfärden och visa att det är moderaterna som kan säkra finansieringen av skolor, vård och omsorg nu och i framtiden. 

(Fredrik Reinfeldt och Anders Borg har pressträff)


Inga kommentarer: