tisdag 25 mars 2008

Tips i Berlin


Tillbringade påsken i Berlin. Inget direkt vårväder men ett trevligt besök i en av Europas två bästa städer (den andra är Istanbul). 


Några tips:

Hotel Park Inn vid Alexanderplatz är ett mycket bra hotell och prisvärt alternativ ifall det bokas i tid (jag bokade via Resfeber). Hotellet har en av de bästa hotellbarer jag varit på och det finns trådlös uppkoppling och spa på hotellet. 

Restaurang Pasternak i gamla arbetarstadsdelen Prenzlauer Berg, alldeles norr om Alexanderplatz, är en rysk restaurang som är alldeles fantastisk. Stilenlig och enkel inredning och prisvärda menyer som ger en provsmak av det ryska köket när det är som bäst. 

Restaurang Engelbecken i Charlottenburg serverar traditionell bayersk mat och är klart värd att besöka. 

Cafe am Ufer i Kreuzberg (Paul Lincke Ufer 42) ligger trevligt vid kanalen och serverar enklare mat. Mycket studenter och lokala stammisar från Kreuzberg. 

Jazzklubben Yorckschlösschen i Kreuzberg har fullpackat (både på det ena och andra sättet...) varje kväll och är att rekommendera även om man inte är överförtjust i just jazz. Liveuppträdanden nästan varje kväll och när vi var där spelades bl a Neil Young covers vilket ju nästan aldrig kan vara fel. 

Olympiastadion går det att se hemmalaget Hertha Berlin spela i Bundesliga. Vi såg match mot Schalke 04 och även om kvaliteten på matchen inte var direkt imponerande så är stadion ett intressant exempel på hur man kan uppgradera en gammal stadion (OS 1936) till en hypermodern stadio. 

2 kommentarer:

Jonas Morian sa...

Påpassligt tips, Stina och jag ska till Berlin på fredag. Ska försöka följa upp åtminstone några av dina rekommendationer.

Magnus Hedin sa...

Hej! Engelbecken är ett av de bästa schnitzelställena i Berlin. Det tillhör helt klart topp 3! Austria i Kreuzberg är lite vassare om man frågar mig.