måndag 16 juni 2008

Märkliga rykten kring FRA och moderaterna

Nu pågår en intensiv debatt kring det förslag om signalspaning som riksdagen ska besluta om på onsdag. Det är bra. Dock förekommer en hel del rykten och felaktigheter i debatten. I bloggosfären sprids nu ett rykte om att moderaterna skulle utesluta medlemmar som inte delar regeringens uppfattning i frågan. Det är givetvis ett rykte helt utan grund. Moderaterna vare sig vill eller kan utesluta någon på sådana grunder.

3 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Du har helt rätt Per, det är nog inte så många som tror att Moderaterna tänker utesluta riksdagsledamöter för att de röstar enligt folkets vilja på onsdag.

Däremot är det många (inklusive jag själv) som tror att ni i partilednigen skulle HOTA med det, för att försöka tvinga fram er vilja...

Donkeyman sa...

Detta är en problemställning som gäller alla partier. Förr eller sedan kommer det upp frågor där en eller flera önskar rösta mot partilinjen.

Och här är knappast moderaterna annorlunda än de andra partierna. Det underlättar nominationen vid nästa val att inte gå emot partilinjen i en principiellt viktig fråga.

Anonym sa...

Är att inte rösta som den egna partigruppen vill samma sak som att rösta emot en regering? det ingår iaf vad jag vet flera partier än moderaterna i regeringen.