tisdag 22 april 2008

John McCains svaga sidor

Apropå John McCain så skriver Ross Douthat idag i The Atlantic om att han möjligen peakat för tidigt och att han faktiskt borde ha bättre opinionssiffror i nuläget. 


Såg också This Week with George Stephanopoulus från den 20 april via iTunes ikväll. Där utfrågas John McCain rätt tufft kring sina skattesänkningar och hur han tänkt sig finansieringen av dessa - han har ju lovat att ta ner budgetunderskottet och statsskulden också. Det var ingen bra utfrågning för McCain. Faktiskt förvånande uselt. Inga svar på någonting utan svepande om att minska byråkratin och därmed ta ner utgifterna med 30 procent. Jag är rätt övertygad om att McCain måste komma upp med en trovärdig ekonomisk strategi ifall han ska klara attackerna från demokraterna i valet i höst. Än så länge är han alldeles för oinsatt och ger ett rätt oseriöst intryck när det gäller ekonomi - som ju också är den fråga som nu seglar upp som den kanske viktigaste. 

Det bekräftar också vad flera journalister som jag talade med i Washington hävdade. McCain är en stark kandidat med en mycket svag sida - kunskapen och intresset för ekonomi. 

Inga kommentarer: