söndag 7 oktober 2007

Restaurangtips i New York

En alldeles fantastiskt charmig restaurang finns i Williamsburg i Brooklyn. Gammal sliten diner till utseendet men med höga ambitioner när det gäller mat, dryck och service. Och en fantastisk 50-tals atmosfär. Ingen fast meny utan servitriserna skriver dagens meny rätt på bordsduken för varje sällskap. I högtalarna är det rockmusik för oss som gillar sådant. Diner (85 Broadway at Berry och St Williamsburg i Brooklyn. Ta tunnelbana J, M eller Z till Marcy Av.)

Miss Maude´s Spoonbread Too ligger uppe i Harlem på Malcolm X Av. Mellan 137 och 138 gatan. Serverar världens bästa short ribs och en cole slaw som inte går av för hackor. Bland efterrätterna kan pecannötspajen rekommenderas för den som inte är rädd att dra på sig hjärtproblem.

Ett utmärkt tapas för vardagskvällar är Las Ramblas. Pytteliten lokal som spiller ut på gatan och där personalen gärna tipsar om såväl mat som vin. Perfekt också om man vill fortsätta ut i Soho eller Meatpacking district efteråt. Ligger på 170 W 4th St mellan Cornelia och Jones St.

Inga kommentarer: