måndag 1 oktober 2007

Bra möten i Lycksele

Har varit i Lycksele under helgen. Våra norra länsförbund hade samlats för att diskutera politik i tre dagar. De hade också gjort en smart lösning som innebar kampanj för deltagarna på Lycksele marknad. Det är ett bra upplägg som vi borde göra vid fler tillfällen på olika håll i landet. När vi ändå samlar många företrädare – ut med dem på gator och torg!

Länsförbunden hade samlat många bra talare för diskussioner och föredrag. Biståndsminister Gunilla Carlsson, migrationsminister Tobias Billström, riksdagsledamöterna Tomas Tobé och Margareta Pålsson var några av föredragshållarna.

Det är viktigt med fortsatt politisk diskussion och förnyelse av moderaterna. En sak kan vi veta om valet 2010 – det kommer inte att vinnas med samma frågor och förslag som 2006. Så politikförnyelse för att möta nya samhällsproblem eller adressera dem som kvarstår är centralt.

Själv talade jag tillsammans med min kollega och partiets analyschef, Gunilla Sjöberg, om hur vår process och planering inför valen 2009 och 2010 ser ut. Det känns skönt att vi har valplaneringen igång och jag tycker vi har en bra bild redan nu av hur vi ska vinna igen 2010 och hur vi ska vinna fler kommuner och landsting.

Inga kommentarer: