söndag 7 december 2008

Slut på förnyelsen av socialdemokraterna

Så har då Mona Sahlin lämnat besked. Det är slut på förnyelsen av socialdemokraterna.

Nu är oppositionen inget mittenalternativ inför valet 2010 utan har valt väg vänsterut. Det är oansvar som strategi, slut på ordning och reda och istället tydliga besked om att bidrag går före jobbpolitik. Sossarna har nu sålt ut sitt ansvarstagande till miljöpartiets frånvaro av jobbpolitik och vänsterpartiets ekonomiska oansvarighet.

Detta slår rakt mot den svenska medelklassen. Höjda bensinpriser, höjda skatter på låga och vanliga inkomster, en vårdpolitik som styrs av byråkrater och ett svagt Sverige i EU.

PJ Anders Linder sammanfattar det bra på SvDs ledarblogg.
"Tala om spiken i kistan för socialdemokraternas förnyelse. Dokumenten från partiets interna rådslag har visserligen varit fulla av svavelosande attacker på Alliansen, men i sak har det handlat om en tydlig omorientering mot mitten. Skolan skulle prioritera kunskap. Jobbavdragets första två steg skulle få vara kvar. Någon sorts valfrihet i vården skulle bli framtidens melodi. Men i går eftermiddag försvann all trovärdighet ur projektet: Hur kan man tala om kunskapsskola och vårdval i ena ögonblicket och binda sig för koalitionsregering med vänsterns flum- och monopolkramare i nästa? I går tog s-liberalismen time out för all överblickbar framtid."

Inga kommentarer: