onsdag 13 juni 2007

Vad vill du göra? Hur ska du göra det? Med vem ska du göra det?

Partiledardebatten i riksdagen idag blev både ett bokslut över Mona Sahlins tid som statsråd och en nystart för henne som partiledare. Personligen har jag starka sympatier för Sahlin. Jag tycker hon verkar vara en klok och schysst person och dessutom stå för en rimlig och hyfsad modern socialdemokrati. Hur hon blir i rollen som partiledare är det dock väldigt svårt att säga än.

Hon har suttit i en regering som fört en politik som ökat klassklyftorna i Sverige och där det växande utanförskapet blivit vår tids största samhällsproblem. Tyvärr visade debatten idag inte på att hon dragit några konsekvenser av detta.

I sin debut som partiledare talade hon väl och länge om allt. Orden tar liksom aldrig slut. Men när man lyssnat klart är det väldigt svårt att sätta fingret på vad hon egentligen vill. Vad ska prioriteras? Och hur vill hon förändra socialdemokraterna? Många frågor och få svar.

Fredrik var tydlig i sina tre frågor: Vad vill du göra? Hur ska du göra det? Med vem ska du göra det?

Det kommer vara frågor som Mona Sahlin måste kunna svara på ifall hon vill presentera ett trovärdigt regeringsalternativ 2010.

Inga kommentarer: