söndag 16 september 2007

Jobbig men givande vecka

Den här veckan har jag mer eller mindre bott på kontoret. Det i kombination med en rejäl förkylning har inte varit helt optimalt men det har ändå varit en väldigt rolig vecka med många olika inslag.

Veckan har i hög grad gått i kommunikationens tecken. I tisdags träffade jag och kollegerna i Alliansen ett 30-tal borgerliga/liberala bloggare för att diskutera Allians för Sverige, partierna och regeringen. Rapporter här, här, här och här (bl a). Fredag och lördag har vi haft Kampanjdagar ute i Sollentuna. De är en ny mötesform i moderaterna. Vi har massor med olika arrangemang för olika grupper i partiet men har fram till nu saknat ett arrangemang för just de som är intresserade av kommunikation och kampanj. Drygt 250 moderater från hela Sverige diskuterade kommunikation och fick lyssna till intressanta talare. Bl a hade vi talare från våra vänner i Finland och Norge. Mer finns att läsa på moderaternas kampanjblogg som nu är nylanserad.

Vi fick ju också en ny handelsminister i onsdags och i torsdags presenterades Alliansregeringens stora sjukförsäkringsreform. En viktig och riktig reform. Det är inte rimligt att vi har drygt 500 000 personer som är förtidspensionerade. Det är inte rättvist gentemot dem som i unga år kan bli dömda till livsvarigt utanförskap och det är inte bra för Sverige. Allians för Sverige tar nu tag i ett problem som tidigare s-regeringar blundat för och genomför reformer som syftar till att stödja människor att komma tillbaka till arbetsmarknaden efter sina individuella förutsättningar.

Kommande vecka blir fokus på Allians för Sverige (hemsidan nylanseras på måndag). Under veckan kommer vi att ha ett flertal gemensamma aktiviteter och på torsdag presenteras ju höstbudgeten. Kom gärna till Norrmalmstorg i Stockholm kl 12.00 på måndag - då uppträder partiledarna tillsammans. Liknande arrangemang sker också på många andra håll i landet.

Inga kommentarer: