måndag 29 november 2010

fredag 26 november 2010

Fredrik intervjuas om Irland

Fredrik Reinfeldt intervjuas av CNN om krisen på Irland

fredag 12 november 2010

Jag lämnar Moderaterna

Idag har vi meddelat medarbetarna att jag kommer att lämna Moderaterna. Det var inte ett lätt beslut men det har mognat fram under tiden efter valet. Jag har varit kommunikationschef under fyra år och arbetade också i valrörelsen 2006. Det är en lång tid och det är fyra långa år kvar till nästa valrörelse.

Jag har alltid sagt att jag har världens bästa jobb. Det tycker jag även idag, men jag är inte lika säker på att jag kommer att tycka det om ett, två eller tre år. Då tycker jag att det är rätt och rimligt att lämna tidigt i mandatperioden så att en ny person kan komma på plats och få bra förutsättningar inför valen 2014.

De senaste fyra åren har varit otroligt roliga och jag lämnar stolt över att ha varit med på en resa där vi gått från 15 procent i valet 2002 till dryga 30 procent i höstens val. Ca en miljon fler väljare valde att rösta på Moderaterna i valet 2010 jämfört med 2002. Det är unika siffror i svensk politisk historia.

Vi har också förändrat såväl vår politik som väljarnas bild av Moderaterna. Vi är idag ett mycket bredare och öppnare parti än tidigare och vi har en stark yngre generation som nu börjar få tunga och inflytelserika poster såväl nationellt som regionalt och lokalt.

Moderaternas förnyelse går nu vidare med full kraft och jag är övertygad om att fortsatt förnyelse av politik, organisation, arbetsformer och kommunikation är en förutsättning för att Moderaterna ska vinna ännu fler väljare (och på fler håll i landet) nästa val.

Jag jobbar november ut för att säkerställa en bra överlämning. Därefter ska jag vara ledig en period. Vad jag ska göra efter årsskiftet kommer jag att återkomma kring.